onsdag 12. mars 2008

How to spot Ebay fakes

En av leserne lurte på hvordan man kan vite forskjellen på fake og ekte på ebay, og svaret på det er at man selvfølgelig aldri kan være helt sikker, men man kan ta visse forhåndsregler:

1. Feedback: Sjekk alltid selgerens feedback, er det under 95 positivt, kjøper jeg sjelden. Pass også på at det er forskjellige kjøpere (se på navnene), så de ikke bare har fått de samme vennene til å gi de feedback. Check sellers feedback and make sure its valid.
2. Email selgeren og still noen spørsmål. Email the sellers and ask some questions.
3. Research. Har du lyst på Chanelveske eller Seven jeans, gjør research. Gå i butikken og inspiser plaggene, eller søk på nettet. Ofte er det små ting som sying av merket (feks på lommene til Sevens) hvor du kan se om de er ekte. Be smart, do your research on the brand you want to purchase.
4. Sjekk ut Ebays guider. Check out Ebays guides on how to spot fakes.
5. Omfang: Har selgeren 100 forskjellige Chanelvesker er det en stor sjanse for at de er fake. If the seller has 100 Chanelhandbags, its probably fake.
6. Bilder sier mer enn tusen ord. Hvis selgeren kun har bildet fra en webside (en reklame for merket) er det høyst sannsynelig fake. Sørg for at du får se mange bilder av den varen du skal kjøpe fra alle sider, nærbilde og bilde av mangler/feil ved varen, hvis det er noen. Study the pictures, and stay away from the sellers who only offers pictures from ads/campaigns.
7. Hvis prisen er for god til å være sann, er varen som regel fake.
8. Autentisk: Ofte reklamere selgeren med at varen er autentisk eller at du får pengene tilbake. Hvis de gjør det, pluss at de har god feedback, kan du sannsyneligvis stole på selgeren. Check out authenticity, do they offer money back guarantee?
9. Sted: Ikke kjøp fra Kina eller Hong Kong. Det er der de fleste fakes blir laget.
10. Paypal. Få deg en paypal konto. Dersom noe skulle gå galt er de behjelpelige med det meste.
Dette virker sikkert omfattende, men når du har satt deg inn i shoppingen går det som en lek. PS: Hele poenget er å gjøre bargains og da må man legge in litt effort. Lykke til!

6 kommentarer:

the green hunter sa...

Dette var kjekke tips. Har særdeles lyst på en vintage Chanel 2.55 veske :) Den går til nærmest alt!

Siljesfashion sa...

Så bra:-Er på jakt etter en slik selv. Husk at det skal stå made in France på de fleste inni, logo CC på den røde eller svarte flappen (du ser om CC er fake), id nr skal matche id kortet, og få alltid close up bilde av gull C låsen foran. Lykke til i jakten, den er vel verdt investeringen!

Anonym sa...

Tror du dette er ekte eller fake? http://search.ebay.com/_W0QQsassZlegitsupply

Siljesfashion sa...

Får kun opp linken til selgeren, ikke den spesifikke varen du er ute etter. Er det MJ veske du vurderer å kjøpe?

Anonym sa...

Nei jeg lurer egentlig på alle varene han selger er flere ting jeg kunne tenkte meg...:)

Siljesfashion sa...

Ok, har tittet på selgeren. Jeg ville ikke ha bestilt fra han, flere har gitt han feedback på at varene er fake. I tillegg synes jeg flere av varene ser ganske plastik/fake ut. Jeg foreslår at du gjør et nytt søk og finner en annen selger. Her er en jeg synes ser bedre ut:
http://stores.ebay.com/Great-Shoes-For-Less
Men jeg er ingen Marc Jacobs expert, så er ikke 100 prosent sikker. Håper det hjalp noe og lykke til med shoppingen!